Hlavní obsah

Pilota airbusu zachránil pás, kvůli prasklému oknu už byl napůl venku z kokpitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Agentura Reuters ve středu zveřejnila grafickou simulaci kritické události v kokpitu Airbusu A319 čínských aerolinek Sichuan Airlines. Letounu v pondělí z dosud nevyjasněné příčiny prasklo okno v kokpitu a podtlak jednoho z pilotů napůl vysál z kabiny. Život mu zachránilo to, že byl připoutaný.

Pásy zachránily kopilota, aby nevyletěl ven z letadla prasklým předním sklem v kokpituVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Letadlo se 119 lidmi na palubě bylo na cestě z Čchung-čchingu do Lhasy. „Během letu se zničehonic ozvala velká rána a kopilot byl napůl vysát z kokpitu. Měl ale uvázaný pás a podařilo se ho vtáhnout zpět,“ cituje deník Čcheng-tu Economic Daily kapitána letu 3U863 Liou Čchuan-ťiena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V kokpitu Airbusu prasklo za letu oknoVideo: AP

Druhý pilot v život ohrožující situaci utrpěl jen pohmožděniny a vymknuté zápěstí. Posádka poté zvládla nouzově přistát a nikomu z cestujících se nic nestalo.

Na zveřejněných fotkách je vidět, že pravé přední sklo v kokpitu zcela schází. Uživatelé čínských sociálních sítí vzdávají pilotovi hold.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: V kokpitu Airbusu prasklo za letu okno

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám