Hlavní obsah

V Baku hořela budova, z níž chtěl Trump udělat hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním městě Ázerbájdžánu Baku hořela výšková budova, která se dříve měla stát součástí řetězce hotelů amerického prezidenta Donalda Trumpa. Měsíc po Trumpově zvolení do Bílého domu ale jeho společnost pronájem 33patrové budovy ukončila, napsala agentura AP. Z místa nejsou hlášena zranění.

Foto: Aida Sultanova, ČTK/AP

Hasiči v hlavním městě Ázerbájdžánu Baku hasí výškovou budovu, která se dříve měla stát součástí řetězce hotelů amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Článek

Podle deníku Daily Mail na místě zasahovalo šest hasičských vozů. Budovu v Baku zachvátily plameny jen den před tím, než se v metropoli u Kaspického moře uskuteční velká cena Formule 1. Objekt je stále rozestavěný a po dokončení zde měly být otevřeny firemní prostory.

Společnost Trump Organization převzala budovu v roce 2012, ale v prosinci 2016 nájemní smlouvu zrušila. Na projektu předtím spolupracovala s Anarem Mammadovem, synem tehdejšího ministra dopravy Ázerbájdžánu.

Na začátku dubna přišel jeden člověk o život při požáru, který vypukl v 50. patře newyorského mrakodrapu Trump Tower, jenž patří americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám