Hlavní obsah

Číňané zařadili do výzbroje svou nejmodernější stíhačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínské letectvo v pondělí zařadilo do aktivní služby nové víceúčelové bojové letadlo J-10C. Moderní avionika umožní stroji zapojit se do leteckého souboje či s velkou přesností likvidovat cíle na souši i na moři. V pondělí o tom s odkazem na čínskou armádu informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čína nasadila do provozu stíhačku J-10CVideo: AP

 
Článek

„Pokud chceme dosáhnout vyšší bojové kapacity než ostatní, musíme se během bojového výcviku vydat cestami, které nás odliší od ostatních,“ řekl podle AP Lyu Wej z čínského letectva s tím, že právě takové možnosti stroj J-10C pilotům dává.

Jedná se zmodernizovanou verzi letounu J-10B vylepšenou například o radar AESA, neboli radar s aktivním elektronickým snímáním. Stíhačky typu J-10 se začaly vyrábět v roce 2003.

Svůj první let si J-10C odbyl už loni na vojenské letecké přehlídce v Ču-ž'-che. Nyní je plně připraven k bojovému nasazení.

„Čínské letectvo se bude soustředit na výcvik k bojové připravenosti. Průběžně pracujeme na vylepšení našich obranných technologií, tak abychom hájili strategické národní zájmy,“ řekl AP mluvčí čínského letectva Šen Ťin-kche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám