Hlavní obsah

Sestra Kim Čong-una pozvala jihokorejského prezidenta na návštěvu KLDR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una pozvala v sobotu jihokorejského prezidenta Mun Če-ina na návštěvu KLDR. Vůdce KLDR se chce setkat s Munem co nejdřív, uvedl to list Korea Times s tím, že sestra zprostředkovala pozvání od Kim Čong-una.

Foto: Yonhap, Reuters

Sestra severokorejského vůdce Kim Jo-čong si podává ruce s prezidentem Jižní Koreje Mun Če-inem.

Článek

Kim Čong-un vzkázal po své sestře Kim Jo-čong, která je členkou nejvyššího orgánu vládnoucí severokorejské strany práce, že je ochoten se setkat s Munem a požádal ho, aby navštívil KLDR. Její bratr je prý připraven sejít se s ním co nejdříve.

Kim Jo-čong, která se účastnila oběda s jihokorejským prezidentem, také předala Munovi dopis, který napsal Kim Čong-un. Stojí v něm, že si severokorejský vůdce přeje zlepšit mezikorejské vztahy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sestra Kim Čong-una se na letišti sešla s jihokorejským ministrem pro sjednocení, na stadionu si podala ruku s prezidentem Jižní KorejeVideo: Reuters

Kom Jo-čong a další vysocí představitelé severokorejské delegace, která se účastnila zahájení olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu, dorazila do kanceláře prezidenta v 10:58 místního času na schůzku, po které následoval společný oběd. V delegaci byl i předseda severokorejského parlamentu Kim Jong-nam, který reprezentuje zemi v zahraničí jako nejvyšší představitel státu. Dále se schůzky účastnili předseda severokorejské komise pro tělesnou kulturu a sport a předseda komise pro mírové sjednocení země Ri Son-kwon.

Jihokorejský prezident se jich zeptal, jak se cítí, když zůstali na zahajovacím ceremoniálu až do konce navzdory zimě. Diktátorova sestra se s prezidentem Jižní Koreje krátce setkala už v pátek při zahájení olympiády v Pchjongčchangu a podali si ruce. [celá zpráva]

Je to poprvé, kdy nejvyšší delegace KLDR navštívila Jižní Koreu od korejské války z let 1950-1953.

Reklama

Výběr článků

Načítám