Hlavní obsah

Atentát v Kábulu si vyžádal nejméně 18 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Sebevražedný atentát v afghánském hlavním městě Kábulu si ve čtvrtek vyžádal větší počet obětí, uvedly různé zdroje. Podle afghánské televize Tolo je mrtvých už osmnáct, osm policistů a deset civilistů. Dalších deset osob bylo zraněno.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánské bezpečnostní síly na místě atentátu v Kábulu

Článek

Místní televize Tolo uvedla, že v zahradě restaurace Chajr Chana, kde se soustřeďoval větší počet výše postavených představitelů strany Islámské společenství, vybuchla ve čtvrtek okolo 13.30 místního času (10.00 SEČ) nálož.

Původně uvedla, že výbuch zabil pět policistů a větší počet civilistů, pak bilanci aktualizovala na 18 mrtvých. Explozí byla podle svědků zničena tři auta.

Foto: Reuters

Místo atentátu v Kábulu

Stranu Islámské společenství (Džamíate islámí) tvoří etničtí Tádžikové ze severu a západu země. Jejich předák Atta Muhammad Núr, který je guvernérem severoafghánské provincie Balch, ale na místě útoku nebyl.

Foto: Reuters

Poté, co se útočník odpálil, stoupal nad budovu dým

Mluvčí ministerstva vnitra řekl, že sebevražedný útočník přišel pěšky k hotelu, kde se shromáždění Núrových stoupenců konalo. Nepodařilo se mu ale proniknout do budovy, tak se odpálil před ní.

Nepotvrdila se tedy informace AFP, že se terčem útoku stala svatba.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám