Hlavní obsah

Záplavy paralyzují Bombaj, živel už připravil o život přes 1500 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj
Aktualizováno

Dvacetimiliónovou indickou finanční metropoli Bombaj ochromují druhým dnem záplavy způsobené monzunovými lijáky. Voda v řadě ulic vystoupala po pás a tisíce lidí se v úterý večer nedostaly z práce domů a noc strávily na svých pracovištích. Záplavy už si v jižní Asii vyžádaly víc než 1500 obětí.

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy paralyzují Bombaj

 
Článek

Níže položené části města zůstávaly ve středu pod vodou a meteorologové ohlásili další mohutné deště. Místní úřady proto vyzvaly školy, aby zrušily vyučování.

Bombaj se potýká s monzunovými záplavami každoročně, což vyvolává kritiku na adresu vedení města. Zátopové území je zastavováno novými domy, vodní toky a kanalizace jsou ucpány plastovým odpadem.

Foto: , ČTK/AP

Záplavy v Bombaji

Foto: , ČTK/AP

Tisíce lidí se nedostaly večer z práce domů.

Monzunové období trvá v jižní Asii od června do září a dochází při něm často k záplavám a sesuvům půdy. Bilance letošních záplav v jižní Asii už překročila 1500 mrtvých. Přes 1300 obětí je z Indie, Nepál a Bangladéš hlásí každý více než 140 obětí.

Foto: Rajanish Kakade, ČTK/AP

Zaplavená ulice v Bombaji

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám