Hlavní obsah

Policie v Charlestonu zasahovala proti střelci v restauraci, držel rukojmí

Charleston
Aktualizováno

Policie kvůli nahlášené střelbě uzavřela ve čtvrtek večer část centra města Charleston v Jižní Karolíně. V jedné z místních restaurací útočil nespokojený zaměstnanec, který několik hodin držel rukojmí. Policie ho poté postřelila a odvezla do místní nemocnice. Jeden člověk při incidentu zemřel.

Foto: Reuters, Reuters

Policie v Charlestonu v Jižní Karolíně uzavřela centrum poté, co jí svědci nahlásili střelbu v jedné z místních restaurací.

Článek

„Jeden člověk zemřel, podezřelý byl postřelen a odvezen do nemocnice. Všichni rukojmí jsou v pořádku,” oznámila podle The Post and Courier policie. S útočníkem, který v restauraci Viginia’s držel rukojmí, několik hodin vyjednávala.

Podle médií útočník zastřelil svého bývalého kolegu. Už předtím se objevily informace, že postřelil kuchaře. Starosta John Tecklenburg to však nepotvrdil a pouze uvedl, že jeden člověk byl postřelen a odvezen do nemocnice.

Policie dostala hlášení o střelbě v blízkosti ulice King Street ve čtvrtek v podvečer středoevropského letního času. Část ulice, která prochází centrem, poté uzavřela. „Není to teroristický čin. Není to zločin z nenávisti, je to nespokojený zaměstnanec,” prohlásil podle CNN krátce po obklíčení restaurace Tecklenburg.

Post and Courier přinesl svědectví dvou lidí, kteří v restauraci právě jedli. Podle nich skrze podnik proběhl beze slov personál a poté do podniku vstoupil asi padesátiletý černoch s revolverem a prohlásil, že „je nový šéf Charlestonu”. Věk odhadli kolem padesáti let a uvedli, že měl na sobě zástěru a vypadal jako zaměstnanec podniku.

Okolí restaurace policie krátce po nahlášení střelby evakuovala. „Policie řekla, že je tam střelec, myslí si, že je to v (podniku) Virginia’s,” citoval krátce po příjezdu policie svědek. „Nyní jsou ulice plné policistů a příslušníků SWAT a těžce ozbrojených lidí. Blokují celý blok,“ řekla krátce nato majitelka butiku MOSA Sarah Cobbová.

Dodala, že okolní obchody a kanceláře policie evakuovala. Podle Sandy Troederové, která pracuje v kadeřnictví naproti, policisté a příslušníci SWAT vyrazili dveře restaurace a vstoupili tam s automatickými zbraněmi a psy. Poté podle ní vynesli z restaurace jedno tělo.

Policie obyvatele města vyzvala, aby se oblasti vyhnuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám