Hlavní obsah

Kambodžanka unesla dítě a odhodila ho mezi odpadky. Odsedí si 11 let

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicetiletá žena z Kambodže unesla pětiměsíční dceru své kamarádky a poté dítě v plastovém pytli odhodila k popelnicím. To jako zázrakem přežilo. Únoskyně si odsedí jedenáct let ve vězení. Informoval o tom britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Yin Sothearaová v březnu navštívila svoji kamarádku Meas Sovannaovou v hlavním městě Phnompenh, aby si společně s dalšími přáteli zahrály karty. Kolem půlnoci však Yin odešla z místnosti a vkradla se do pokoje malé dcery své kamarádky.

Pětiměsíční holčičce zalepila páskou ústa, zabalila ji do černého plastového pytle a lanem ji spustila z okna dolů na zem.

Yin poté společnost opustila a na svém mopedu jela domů. Holčičku převážela v úložném prostoru pod sedadlem. Po chvíli však ucítila pocity viny a rozhodla se vrátit zpět k domu, kde holčičku v pytli pohodila mezi odpadky. Odehrálo se to  kolem čtvrté hodiny ráno.

O několik hodin později uslyšeli místní obyvatelé holčičku plakat. Když ji našli mezi odpadky, zavolali ihned policii. Yin byla poté zatčena.

Soud byl nemilosrdný

Minulý týden byla matka dvou dětí a vdova Yin Sothearaová obviněna za pokus o vraždu a za mřížemi si odsedí jedenáct let. Podle informací deníku Daily Mail chtěla únos dítěte využít k vydírání a zisku výkupného.

„To dítě nesmírně miluju a občas mám ukvapené nápady,” řekla u soudu žena.

Její obhájci prohlásili, že jedenáctiletý trest je velmi přísný, neboť neexistují žádné důkazy o tom, že by se žena pokusila dítě zabít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám