Hlavní obsah

Torpédoborec americké armády se srazil u Japonska s obchodní lodí

Aktualizováno

Torpédoborec americké armády Fitzgerald se u pobřeží Japonska srazil s obchodní lodí plující pod filipínskou vlajkou. Nehoda se stala v sobotu brzo ráno místního času asi 103 km jihozápadně od japonského města Jokosuka. Nedaleko se nachází americká námořní základna. Nehodu potvrdila americká armáda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Torpédoborec americké armády se u Japonska srazil s obchodní lodíVideo: Reuters

 
Článek

Podle japonské pobřežní stráže se pohřešuje sedm členů posádky torpédoborce, armáda to však nepotvrdila. Pouze uvedla, že jeden ze členů posádky byl přepraven do nemocnice. Posádka obchodní lodi je podle dosavadních zpráv v pořádku.

Foto: Kyodo, Reuters

Torpédoborec americké armády se srazil s obchodní lodí.

Armáda uvedla, že požádala o asistenci japonskou pobřežní stráž. Záběry pořízené z helikoptéry a odvysílané japonskou televizní NHK ukázaly těžké škody na střední pravé části armádní lodě, která zůstala nehybná ve vodě. Na různých částech paluby se pohybovali lidé, píše agentura AP.

Foto: Kyodo, Reuters

Obchodní loď plující pod filipínskou vlajkou po srážce s americkým torpédoborcem

Agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj uvedla, že podle počátečních zpráv je na palubě torpédoborce několik zraněných. Podle armády byl jeden námořník přepraven helikoptérou do nemocnice a japonská pobřežní stráž upřesnila, že měl zranění hlavy. Mluvčí sedmé flotily USA dodal, že nyní loď míří do přístavu a měla by tam být za několik hodin.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zraněný po srážce torpédoborce s obchodní lodí, dalších sedm lidí se pohřešuje.

Podobné incidenty jsou spíše řídké. V květnu se loď amerického námořnictva srazila s jihokorejskou rybářskou lodí, obě plavidla však byla schopná provozu

Reklama

Výběr článků

Načítám