Hlavní obsah

Zamilovaná princezna Mako se bude vdávat. Pro lásku obětuje urozený původ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská princezna Mako se provdá za „plebejce” a přijde tím o svůj královský statut. Urozený původ se pětadvacetiletá vnučka císaře Akihita rozhodla obětovat za manželský život se stejně starým právníkem Kejem Komuroem. Seznámila se s ním při studiích. Ve čtvrtek o tom s odkazem na japonská média informovala BBC.

Foto: Jorge Adorno, Reuters

Princezna Mako

Článek

Budoucí manželský pár se setkal v roce 2012 v restauraci, v době, kdy byla princezna Mako i její nastávající manžel studenty Mezinárodní křesťanské univerzity v Tokiu.

To, že princezna Mako obětuje svůj urozený původ, ještě neznamená, že ji čeká jen tak obyčejná svatba. Císařství se podle stanice BBC, která se odvolává na japonská média, připravuje na výměnu darů, která oficiálně potvrdí zasnoubení. A lze očekávat, že i samotný sňatek bude ceremoniální.

Foto: Fumine Tsutabayashi, ČTK/AP

Kei Komuro, budoucí ženich princezny Mako

Nyní již de facto snoubenec vnučky japonského císaře se k věci nechtěl vyjadřovat. „Teď není čas, abych to komentoval, promluvím ale až bude ten pravý čas,“ nechal se slyšet.

Ztráta královského privilegia je zakotvena v japonském tradičním právu. Láska princezny Mako k jejímu snoubenci je ale zřejmě silnější.

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Princezna Mako

Není to ostatně poprvé, co se člen - přesněji členka - japonské královské rodiny z milostných důvodů vzdala urozeného původu.

V roce 2005 se teta Maky, princezna Sajako, provdala za urbanistu Jošiku Kurodu. Nebylo to pro ni tehdy lehké; musela se naučit životu obyčejných lidí. Po svatbě například poprvé nakupovala a se učila se řídit. Podobné těžkosti teď čekají princeznu Mako.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám