Hlavní obsah

KLDR uskutečnila další raketovou zkoušku, střela explodovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severní Korea ve středu uskutečnila další raketovou zkoušku, která skončila neúspěchem. Raketa neznámého typu explodovala několik vteřin po startu. O testu informovala nejprve Jižní Korea, poté ho potvrdily Spojené státy, uvedly tiskové agentury.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un mezi vojáky

Článek

Další raketovou zkoušku KLDR provedla v době, kdy američtí a jihokorejští vojáci pořádají každoroční manévry, které Pchjongjang označuje za nácvik invaze.

Podle jihokorejské tiskové agentury Jonhap mohla raketa explodovat tak krátce po startu, že ani nevystoupala do dostatečné výšky, kde by ji mohly zachytit jihokorejské radary.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Tento měsíc už Severní Korea odpálila čtyři balistické rakety, které průměrně uletěly do vzdálenosti 1000 kilometrů. Tři z nich dopadly do japonských teritoriálních vod.

Reklama

Související články

Kim upevnil moc. Rivaly zlikvidoval

Zákulisí vraždy nevlastního bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una stále halí tajemství, i když jedno je už delší dobu jasné: prakticky všichni možní...

Jaderný program KLDR vstoupil do další fáze

Severokorejský jaderný program postoupil do dalšího vývojového stupně. Podle agentury AFP to uvedla Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE). Její šéf...

Výběr článků

Načítám