Hlavní obsah

Češku v Kambodži obvinili z prodeje drog, hrozí jí doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phnompenh

Soud v Kambodži obvinil pět cizinců včetně české občanky v souvislosti s prodejem drog. List The Cambodia Daily ve čtvrtek napsal, že Češce obviněné z držení a prodeje drog hrozí trest od dvou let po doživotí a také vysoká pokuta. Ostatní jsou obviněni ještě z výroby drog a hrozí jim až doživotní tresty.

Češku v Kambodži obvinili kvůli drogámVideo: Kambodžská televize

 
Článek

Skupina byla zadržena o víkendu při dvou policejních zásazích. Soud obvinil pět osob, z nichž jedna je na útěku. Server Cambodia Expats Češku identifikoval jako šestadvacetiletou Lenku V. Měla prodávat extázi. Kromě ní byli obviněni Američan, Ruska a Ukrajinec. Všichni čtyři byli posláni do věznice v provincii Preahseihan, kde budou čekat na soud.

Zatčení české občanky potvrdila ve středu Irena Valentová z tiskového odboru českého ministerstva zahraničí s tím, že ženě hrozí vězení od dvou do pěti let. [celá zpráva]

Foto: Kambodžská televize

Skupina obviněných

Valentová řekla, že termín soudního řízení zatím nebyl stanoven a vyšetřování může trvat několik měsíců. Kambodžský tisk nicméně ve čtvrtek informoval o případu kambodžských drogových dealerů, kteří dostali doživotní tresty za účast při překupnictví marihuany. Policie při loňském zátahu zabavila 1,5 tuny marihuany zakoupené v Laosu.

Kromě trestu vězení hrozí obviněné Češce i pokuta. Její výška se podle tisku odvozuje od množství drog a jejich kvality a může dosáhnout až 25 000 dolarů (646 000 Kč).

Kambodžská vláda v současnosti chystá zpřísnění postihu lidí zabývajících se drogovou kriminalitou, protože počet uživatelů se letos proti loňsku skokově zvýšil o 30 procent, napsal The Cambodia Daily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám