Hlavní obsah

Výbuch na Filipínách má deset obětí

Davao
Aktualizováno

Mohutná exploze otřásla v pátek ve 23 hodin místního času trhem ve filipínském městě Davao, který je otevřený i v noci. Dalších šedesát osob bylo zraněno, uvedla filipínská redakce CNN s odvoláním na mluvčí prezidenta Ernieho Abelu. Ten současně naznačil, že šlo o bombu. Výbuch nastal v době, kdy byl v Davau filipínský prezident Rodrigo Duterte.

Foto: Profimedia.cz

Místo exploze na Filipínách

Článek

"Zatím nemůžeme říct nic konečného, ale výbuch vedl ke smrti deseti, nejméně deseti lidí a ke zranění zhruba 60," uvedl mluvčí filipínského prezidenta Ernesto Abela.

Na místě zasahují hasiči a zdravotníci. Vyslán tam byl i tým policejní expertů na výbušniny, který zajišťuje případné důkazy. Podle policie mají lidé na tržišti zranění, která vypadají jako od střepin bomby, zatím ale nelze vyloučit ani jiné příčiny exploze.

Podle svědků výbuch zazněl z oblasti, kde se poskytují masáže. Po explozi z místa stoupal dým.

Na tržišti jsou také otevřeny stánky s jídlem.

Podle agentury Reuters se výbuch ozval nedaleko hotelu, kde byl Duterte v minulosti častým hostem. Prezident v posledních dnech čelil výhrůžkám, v pátek ale na tiskové konferenci bagatelizoval spekulace o tom, že se připravuje spiknutí s cílem zavraždit ho. Duterte se v Davau narodil.

Davao leží na druhém  největším filipínském ostrově Mindanao, který je na jihu souostroví, kde působí komunističtí partyzáni. Loni tam byly poslány armádní posily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám