Hlavní obsah

Fantasy seriál o princezně Kiranmale v Bangladéši spustil rvačku stovek lidí

Dháka

Zápletka oblíbeného indického seriálu vyprovokovala v Bangladéši hromadnou bitku stovek lidí. Rozzuření diváci se neostýchali použít nože a hole, což vedlo k vážnému zranění patnácti lidí. Přivolaná policie dav klidnila celou noc a musela použít gumové projektily i slzný plyn, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Bangladéšská policie

Článek

Mela se strhla ve středu poté, co se vesničané v okrsku Habigandž na severovýchodě země sešli v místní kavárně, aby nový díl fantasy dramatu Kiranmala sledovali společně. Epizoda byla patrně v čemsi sporná a dva vesničané to začali rozebírat.

Ostatní přihlížející se rychle rozdělili do dvou táborů a argumenty vystřídaly pěsti. Policisté situaci zvládli až ve čtvrtek.

Fantasy seriál Kiranmala je o stejnojmenné princezně, která zachraňuje svět před zlem. V Bangladéši je velmi populární. Je tam dokonce oblíbenější, než v Indii, kde všechny díly natáčejí.

Místní média podle BBC minulý rok referovala o případu dvou náctiletých dívek, které si loni vzaly život, protože jim jejich matky zakázaly oblékat se jako princezna Kiranmala.

Ke středečnímu incidentu došlo ve vesnici Dhol, asi 180 kilometrů severovýchodně od hlavního města Dháka.

Reklama

Výběr článků

Načítám