Hlavní obsah

Útočník v Dagestánu střílel na turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Machačkala

Jednoho člověka zastřelil a jedenáct dalších postřelil útočník v ruské autonomní republice Dagestánu. Zaútočil v úterý večer na skupinu turistů u historické pevnosti v jižním městě Derbent, oznámilo dagestánské ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Profimedia.cz

Západní brána pevnosti v dagestánském Derbentu

Článek

„V důsledku útoku bylo zraněno 12 lidí, z nichž jeden zemřel,“ informovala agentura RIA Novosti. Podle agentura Interfax je obětí příslušník pohraniční stráže. Zdravotní stav čtyř zraněných je vážný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Interfaxu střílel útočník z přilehlého lesa. Po činu uprchl a policie po něm pátrá. Není známa jeho totožnost ani motiv.

Převážně muslimský Dagestán na neklidném Severním Kavkazu je častým dějištěm pumových útoků a útoků se střelnými zbraněmi, k útokům na turisty tam ale obyčejně nedochází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám