Hlavní obsah

Pistorius dostal šanci na propuštění do domácího vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Jihoafrický atlet Oscar Pistorius by mohl být koncem srpna propuštěn z věznice do domácího vězení. Jeho propuštění doporučila vězeňská správa, informovala v pondělí jihoafrická média. Pistorius byl odsouzen na pět let za zabití své přítelkyně Reevy Steenkampové.

Foto: Marco Longari/Pool , Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Článek

Pistorius by mohl být podmínečně propuštěn 21. srpna. Předčasné propuštění po odpykání deseti měsíců z trestu umožňuje zákon. Podle serveru International Business Times by se Pistorius chtěl věnovat práci s dětmi a mládeží.

Na podzim se před soud vrátí

Fenomenální paralympický běžec Pistorius zabil svou přítelkyni a modelku Steenkampovou předloni v únoru ve svém domě. Tvrdí, že si ji v noční tmě spletl se zlodějem a nechtěl ji připravit o život.

Žalobcům se přesto nelíbí, že soud posoudil případ jako pouhé zabití, a tak se odvolali. Případ má na podzim znovu projednat apelační soud.

Atletův právník Rohan Kruger řekl novinám, že se Pistorius ve vězení cítí osamocený. Většinu času si prý čte v bibli a modlí se. Dříve se setkával s vězněným Čechem Radovanem Krejčířem, než Krejčíře o Velikonocích převezli do jiného zařízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Radovan Krejčíř si kope ve vězení s Oscarem PistoriusemVideo: Video obtained by Daily Sun SA

Podle Krugera je Pistorius po ostře sledovaném soudním procesu bez prostředků. Nabídky od filmařů či knižních nakladatelů nicméně odmítl.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Reklama

Související články

Pistorius je bez peněz, tvrdí obhájce

V Jihoafrické republice v pátek pokračoval soud, který rozhoduje o výši trestu pro paralympijského běžce Oscara Pistoria. Soud ho už dříve uznal vinným ze...

Výběr článků

Načítám