Hlavní obsah

V Nigérii zahynulo 15 věřících v troskách ubytovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 17 mrtvých a více než sto zraněných si vyžádalo zřícení budovy spojené s kontroverzním křesťanským kazatelem T. B. Joshuou v nigerijském městě Lagosu. K neštěstí došlo v pátek, zhruba hodinu po poledni místního času. Informoval o tom zpravodajský server BBC News a nigerijský tisk.

Článek

Evangelista Joshua, známý jako Prorok, káže zpravidla pro velké davy lidí a přes svůj televizní pořad. Jeho bohoslužby v obřím kostele v lagoské čtvrtí Ikotun přitahují tisícové zástupy.

Joshuovi příznivci v Nigérii i jinde ve světě věří, že má léčitelské a prorocké schopnosti. Údajně měl předpovědět například smrt Michaela Jacksona nebo pád malajsijského letadla. Jeho kritikové se po pátečním odpoledni ovšem ptají, proč při svých schopnostech nepředvídal i zřízení budovy vlastní církve.

Zřítit se podle údajů zahraničních médií měla ubytovna pro věřící Joshuovy Synagogální církve všech národů. Původně dvoupatrový objekt byl rozestavěný a měl dostat další tři poschodí. Právě to mohlo být příčinou katastrofy.

Podle BBC v ubytovně přespávali často zahraniční návštěvníci z afrických a dalších zemí, kteří jsou pravděpodobně rovněž mezi oběťmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám