Hlavní obsah

Pátrači v Indickém oceánu potvrdili zachycení signálu

Novinky, rei
Perth

Australská loď, která v Indickém oceánu pátrá po signálu z černé skříňky ztraceného Boeingu 777 Malaysia Airlines, potvrdila opětovné zachycení signálu podobného tomu, který vydávají černé skříňky. Pátrači puls znovu zaznamenali v úterý dvakrát, informoval server BBC.

Foto: Lt. Kelly Lunt, ČTK/AP

Australská loď HMAS Ocean Shield

Článek

Experti potvrdili, že se jedná o signály z nějakého elektronického zařízení, není ale s jistotou potvrzeno, že je to černá skříňka.

Plavidlo Ocean Shield ve vodách západně od města Perth zaznamenalo signál už o víkendu, znovu pak v úterý odpoledne a večer. Poprvé signál zaznamenali na pět a půl minuty, podruhé na zhruba sedm minut.

Věří, že tady boeing skončil

„Ocen Shield nyní zaznamenala čtyři přenosy v té samé široké oblasti,“ potvrdil velitel australského letectva Angus Houston a dodal, že úterní zjištění pomůžou pátračům ustanovit užší oblast pátrání na mořském dnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po ztraceném boeingu pokračuje i ze vzduchuVideo: Reuters

„Věřím, že hledáme na správném místě. Potřebujeme ale vrak letadla identifikovat vizuálně, než můžeme s jistotou potvrdit, že to je místo, kde let MH370 skončil,“ doplnil Houston, který koordinuje mezinárodní záchrannou akci.

O zachycení signálů informovali o víkendu také čínští záchranáři. Žádné části letadla ale zatím spatřeny nebyly. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Zachycené signály z pátracích lodí

Boeing s 239 lidmi na palubě zmizel 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Cestou se z neznámých důvodů stočil na jih a podle analytiků doletěl nad jižní část Indického oceánu, kde se zřítil.

Záchranářům nezbývá moc času na nalezení černých skříněk, které zaznamenaly letová data. Jejich baterie totiž vydrží zhruba měsíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám