Hlavní obsah

Vrtulník v Soulu zavadil o luxusní dům a zřítil se k zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihokorejském Soulu se v sobotu zřítil vrtulník, který listem rotoru zavadil o budovu v luxusní čtvrti Gangnam. Při nehodě zahynuli oba piloti, lidem v budově se nic nestalo. Informovala o tom agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havárie vrtulníku v Jižní KorejiVideo: Reuters

 
Článek

Věžák o 38 patrech, do kterého stroj narazil, je součástí rezidenční komplexu I-Park, kde jsou jedny z nejdražších bytů v jihokorejské metropoli.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Z vrtulníku, který narazil do budovy, nic nezbylo.

Zřícená helikoptéra patřila společnosti LG Electronics a havarovala jen krátce před plánovaným přistáním, kde měli nastoupit pasažéři a odletět na jih země.

Foto: Profimedia.cz

Budova ve čtvrti Gangnam, do níž vrtulník narazil.

"Spal jsem, když mě probudil výbuch. Znělo to, jako kdyby vypukla válka," citovala AP jednoho z obyvatel bytového domu. Z televizních záběrů, které odvysílaly místní televize, je patrné, že okna ve vyšších patrech jsou vytlučená.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Trosky vrtulníku

Prozatím není jasné, co nehodě předcházelo. Soul byl sice v sobotu ráno zahalen mlhou, úřady ale prozatím neví, zda svou roli sehrálo špatné počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám