Hlavní obsah

Úřady v JAR zabavily Krejčířovi a jeho manželce luxusní auta i domy

• Aktualizováno

Daňové úřady v pátek zabavily majetek českému podnikateli Radovanu Krejčířovi, jeho manželce a společnostem, v jejichž čele sedí či jejichž jsou členy. Informoval o tom server EyeWitness News (EWN). Jihoafrické úřady to zatím nepotvrdily. Média v létě informovala, že Krejčíře čeká daňový výměr v přepočtu 117 miliónů korun. Daňový úřad majetkové poměry podnikatele vyšetřoval tři roky.

Foto: Archiv Právo/ČTK/AP

Podnik Radovana Krejčíře v Bedfordview. Český podnikatel ve výřezu

Článek

Podle reportéra jihoafrického webu EyeWitness News (EWN) byl Krejčířovi soudní příkaz k zabavení majetku doručen krátce po 16. hodině místního času (15:00 SEČ).

Krejčířovi byly údajně obstaveny mimo jiné nemovitosti, včetně domu na johannesburgském předměstí Bedfordview, kde v současnosti bydlí, i několik luxusních automobilů včetně lamborghini a porsche.

Krejčíř je podle téhož zdroje jednou ze 16 osob uvedených na soudním příkazu. Ten se vztahuje také na jeho manželku Kateřinu Krejčířovou, na jejíž jméno je registrována řada nemovitostí a podniků. Podnikatel musel i s manželkou odevzdat veškeré dokumenty, které souvisejí s 15 různými společnostmi.

Příkaz opravňuje exekutora kvůli pokrytí částky, kterou daňovému úřadu dluží, veškerý majetek prodat. Krejčíř se může odvolat do 2. prosince.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

O českém podnikateli se v minulých dnech hovořilo v souvislosti s výbuchem nálože u jeho podniku Money Point v Bedfordview. V úterý při explozi zahynuly dvě osoby a tři další byly zraněny. Mezi oběťmi byl i český podnikatel Jan Charvát, na něhož byl v Česku vydán zatykač kvůli daňovým deliktům. Zatím se neví, zda byl bombový útok namířen přímo proti Krejčířovi. On sám vydal prohlášení, ve kterém uvedl, že se ho někdo snaží zabít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám