Hlavní obsah

Čech držený v Egyptě stále nesmí domů, tento týden se rozhodne

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Petr Kramný, jehož manželka a dcera byly na konci července nalezeny v hotelovém pokoji v Hurghadě mrtvé, stále nesmí vycestovat z Egypta. Zákaz vydaný egyptskou prokuraturou vyprší ve čtvrtek. To ale ještě nemusí znamenat, že se Kramný v následujících dnech vrátí, jelikož prokurátor může lhůtu prodloužit.

Foto: titanicpalace.com

Část hotelového komplexu Titanic Palace v egyptské Hurghadě

Článek

„Rozhodnutí prokurátora je na dva měsíce, 3. října vyprší ta první dvouměsíční lhůta,“ řekla Novinkám mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová. Doplnila, že egyptská prokuratura ale může lhůtu o další měsíc prodloužit.

„Zatím není informace, že by k tomu mělo dojít,“ poznamenala mluvčí a poukázala, že Kramný „nebyl z ničeho obviněn“ a je veden jako svědek.

Kramný se zatím může volně pohybovat jen po Egyptě. Podle informací českých úřadů ale stále pobývá v hotelu v Hurghadě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Yahoo Maps

Petr Kramný odmítá, že by měl podíl na úmrtí manželky a dcery. Už dříve uvedl, že se je snažil oživit. Rodina podle jeho slov trávila den v pokoji, protože jim bylo špatně. Údajně měly ženy průjem a zvracely. Ředitel nemocnice v Hurghadě však tvrdil, že na žaludky zesnulých musel působit silný jed.

Není jasné, zda egyptští vyšetřovatelé sledují jinou stopu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám