Hlavní obsah

Indická policie zatkla šest lidí, kteří znásilnili a okradli Švýcarku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Šest lidí, kteří jsou podezřelí, že hromadně znásilnili švýcarskou turistku, bylo zatčeno v indickém státě Madjapradéš. V pondělí stanou před soudem, kde si vyslechnou obvinění, uvedla agentura Reuters s odvoláním na vysokého policejního úředníka Dilipa Arju. Podle něj jsou všichni zadržení ve věku 22 -25 let z téhož kmene.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indická policie zatkla podezřelé z hromadného znásilnění švýcarské turistkyVideo: Reuters

 
Článek

Žena byla napadena, když tábořila se svým manželem v lese. Pár se na cyklistickém výletě v pátek zastavil ve vsi v okrese Dalja. Tam manžela přemohla okolo 21:30 skupina útočníků, zbila ho klacky, svázala a před jeho očima pak hromadně znásilnila jeho ženu.

Útočníci pár také okradli, odnesli si laptop, 10 000 rupií a další cennosti. [celá zpráva]

Podle představitele místní policie S. M. Afzala jsou čtyři z šesti zadržených stíháni pro znásilnění, zbylí dva pro loupež. Dodal, že se všichni přiznali, ale přiznání ve vazbě v indickém trestním řádu nemůže být použito u soudu jako důkaz.

Policie zadrženým odebrala vzorky krve kvůli testům DNA.

Foto: Reuters

Znásilněnou Švýcarsku se zakrytou tváří odvádějí na lékařské vyšetření

Podle představitele místní policie Afzala bylo v souvislosti s případem vyslýcháno zadrženo dalších dvacet lidí. Dvojice, která jela na kole do Tádž Mahálu, je nyní na švýcarském velvyslanectví v Dillí. Žena byla ošetřena v nemocnici. Afzal uvedl, že dvojici požádá, aby se vrátila do okresu Dalja kvůli identifikaci zadržených.

Švýcarský velvyslanec Linus von Castelmur potvrdil CNN, že dvojici nabídl veškerou pomoc: "Jejich zdraví je v tuto chvíli prioritou. Velvyslanectví je rovněž v kontaktu s místními úřady a požádalo je o promptní vyšetření."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám