Hlavní obsah

Při srážce vlaků se u Pretorie zranilo tři sta lidí, na trati ukradli kabely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

Dva příměstské osobní vlaky se ve čtvrtek ráno srazily na předměstí jihoafrické metropole Pretorie. Nehoda si podle prvních informací vyžádala 300 zraněných včetně dětí, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Pretorii se srazily dva vlaky, až 300 zraněných Video: Reuters

 
Článek

Zdravotníci uvedli, že vážně zraněno bylo 28 osob. Mezi zraněnými je také až 50 dětí. V kritickém stavu byl do nemocnice převezen strojvůdce, který byl v kabině uvězněn dvě hodiny. V kritickém stavu byli ještě nejméně další dva zranění.

Vlak narazil u Attridgeville do dalšího, stojícího. "Oba byly plné cestujících, především dětí, které jely do školy," řekl mluvčí zdravotnické služby v oblasti agentuře AFP. Zraněno je asi 50 dětí.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři ošetřují člověka zraněného při srážce vlaků u Pretorie

Přesný počet zraněných zatím není znám, protože je záchranáři odváželi do nemocnic v Pretorii i v Johannesburgu. Na místě nehody kromě veřejné záchranné služby, která pomohla necelým dvěma stovkám lidí, zasahovala i soukromá Netcare 911, která hlásí sto ošetřených.

Příčina havárie známá není, ale na vině mohli být zloději drátů signalizačního zabezpečení. "Když se ukradnou kabely, ovlivňuje to náš signalizační systém, pak musíme přejít k tomu, co označujeme jako ruční řízení," uvedl šéf železničního úřadu Mosenngwa Mofi.

Foto: ČTK/AP

Srážka vlaků u Pretorie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám