Hlavní obsah

Ve Vietnamu stíhají po smrti ženy falešné lékaře z Číny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Hanojská policie stíhá po sobotním úmrtí ženy na soukromé klinice čtyři čínské lékaře, kteří nemají vietnamskou licenci pro výkon svého povolaní. Ve středu to uvedla hanojská policie. Čtveřice z kliniky uprchla.

Foto: Kham, Reuters

Vietnamští policisté

Článek

Čtyřiatřicetiletá Nguyen Thi Thu Phong zemřela v sobotu na soukromé klinice Maria pouhý den poté, co tam byla přijata se zánětem močového měchýře. Policie požádala o pitvu, uvedl Bui Van Dai: „V případě nutnosti to budeme vyšetřovat jako trestný čin.“

Personál kliniky zabránil příbuzným zesnulé, aby ji na klinice navštívili. Pak jim oznámili, že zemřela z neznámých příčin během ošetření.

Čtyři zaměstnanci kliniky, tři muži a jedna žena, po smrti pacientky utekli. Jen dva z nich měli oprávnění působit na klinice, ovšem pouze v roli asistentů, řekl ředitel zdravotnického odboru Hanoje Nguyen Khac Hien. Zahraniční lékaři musejí mít pro výkon lékařského povolání ve Vietnamu licenci od vietnamského ministerstva zdravotnictví.

Soukromá klinika Maria už dříve dostala pokutu za přehnaná tvrzení v reklamě a za přehnané ceny výkonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám