Hlavní obsah

Řidiči se u benzínové pumpy z ničeho nic samovznítilo auto

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

C'-kung

Začátkem týdne zažili lidé v okolí benzínové pumpy v čínském městě C'-kung opravdu krušné chvíle. Jednomu ze zákazníků pumpy totiž z ničeho nic vyšlehl z podvozku auta plamen. Pracovníci stanice i kolemjdoucí pohotově začali oheň hasit.

Řidiči u benzínové pumpy z ničeho nic vyšlehly z auta plamenyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

V úterý kolem čtvrt na tři odpoledne dorazilo k benzínové pumpě v C'-kungu v jihozápadní čínské provincii S'-čchuan tmavé osobní auto. Na záběrech bezpečnostní kamery na sousední budově je vidět, jak začalo auto najednou hořet.

Spolujezdec i řidič z vozu okamžitě vyskočili. Řidič ale vzápětí znovu usedl za volant, aby zacouval kousek zpátky. Zřejmě se chtěl vzdálit od pumpy, aby alespoň trochu omezil riziko výbuchu.

Z auta se valil hustý dým

Zaměstnanci čerpací stanice mezitím pohotově přispěchali na pomoc s protipožární dekou a hasicími přístroji. Všemožně se pak snažili zažehnat hrozící katastrofu.

„Z auta vycházel hustý kouř. Měl jsem docela strach, když jsem hořící auto v nebezpečné blízkosti čerpací stanice sledoval,“ uvedl pro agenturu Reuters Č'-ťün Siung, který nehodu z okna svého bytu natáčel na mobilní telefon.

Zakrátko na scénu dorazili také hasiči, jak je patrné i ze Siungových záběrů. Posádky ze tří hasičských vozů se okamžitě zapojily do hašení a během deseti minut bylo po nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám