Hlavní obsah

Indický řidič autobusu honil v ulicích živé terče, devět lidí zabil

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Západoindické město Púna se ve středu vzpamatovává z řádění pomateného řidiče autobusu, který během jízdy ulicemi města vrážel do všeho, co mu stálo v cestě. Zabil tak přinejmenším devět lidí a dalších 27 zranil.

Foto: Profimedia.cz

Poničený autobus, který posloužil zběsilému řidiči ve vražedné jízdě.

Článek

Policisté honili 30letého muže zhruba hodinu, během níž na autobus, který byl naštěstí prázdný, i několikrát vystřelili. „Jednoduše zešílel,“ citovala agentura AP komisařku místní policie Míran Borvankárovou. Řidiče z povolání nakonec zatkli a v současnosti je obviněn z vraždy.

Vyšetřovatelé zatím neznají motiv činu. Muž prý ráno dorazil do zaměstnání, místo obvyklé trasy ale během rušné ranní špičky začal svévolně projíždět zaplněnými ulicemi města, přičemž cestou narážel do lidí, aut, školních autobusů nebo stojanů se zeleninou. Podle komisařky někteří lidé jen stačili odhodit své děti z jeho cesty.

Výsledkem řidičova řádění je přinejmenším devět lidských životů. 27 zraněných bylo převezeno do nemocnic. Třicetiletý Ind také zničil 40 dalších vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám