Hlavní obsah

Airbusu u Singapuru začal hořet motor

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur

Na letiště v Singapuru se muselo v pondělí nouzově vrátit letadlo hongkongské společnosti Cathay Pacific. Airbusu A330 začal krátce po vzlétnutí hořet motor, informovala agentura AP.

Foto: Beawiharta, Reuters

Hasiči na letišti v Singapuru zasahují u hořícího motoru airbusu Cathay Pacific.

Článek

Stroj vzlétl po půlnoci místního času směrem k indonéské Jakartě se 136 cestujícími na palubě. „Kvůli potížím s motorem se letadlo vrátilo na letiště Čangi, kde bezpečně přistálo. Při přistání nasadila správa letiště šest hasičských aut a požár na jednom z motorů byl zlikvidován,“ uvedly aerolinie v prohlášení.

Cathay Pacific uvedly, že pilot dostal varování před problémem s motorem č. 2 krátce po vzlétnutí. „Tento motor byl následně odstaven,“ uvedla společnost.

Letiště muselo kvůli incidentu na déle než hodinu uzavřít ranvej. Nehoda se obešla bez zranění.

Je to podruhé za půl roku, co musel airbus nouzově přistávat v Singapuru kvůli potížím s motorem. Loni v listopadu se na letiště vracelo superjumbo Airbus A380 australské společnost Qantas poté, co se rozpadl a začal hořet jeden z jeho motorů vyráběných firmou Rolls-Royce. Výrobce musel následně motory Trent 900 u obřích strojů vyměnit. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám