Hlavní obsah

Hrůzné písečné bouře ve Vnitřním Mongolsku

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Xilinhot

Autonomní oblast Číny, Vnitřní Mongolsko, sužují hrozivá prašná mračna směřující od západu k východu. V některých oblastech se ve středu dokonce objevily mohutné písečné bouře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vnitřní Mongolsko zasáhly silné písečné bouřeVideo: Reuters

 
Článek

Písečná bouře ve středu ráno zasáhla provincii Xilin Gol ve Vnitřním Mongolsku na severovýchodě Číny. Během odpoledne téhož dne intenzita větru narostla a město Xilinhot se celé ponořilo do oranžové mlhy s viditelností maximálně 200 metrů. Vzduch byl zaplněn prachem a pískem, který se rovněž nepřestával hromadit na zemi.

Řidiči byli nuceni výrazně zpomalit a zapnout mlhovky. Kvůli silnému větru se na ulici v podstatě nevyskytovali žádní chodci. Pod vlivem bouře byly dokonce zrušeny všechny odpolední lety z/do měst Erenhot a Xilinhot, uvedla agentura Reuters.

Podle údajů meteorologické stanice ve Vnitřním Mongolsku zasáhly tamní oblast prašné bouře s větrem o síle 25 metrů za sekundu. Studené proudění s sebou přineslo také výrazný pokles teplot na pouhých šest až osm stupňů. Postižené oblasti stále vyhlašují varování. Bouře by však měly v průběhu tohoto čtvrtka polevit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám