Hlavní obsah

Mohutná exploze v ilegální továrně na Tchaj-wanu má čtyři oběti

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej
Aktualizováno

Nejméně čtyři lidé přišli o život a 38 dalších bylo zraněno na předměstí tchajwanského hlavního města Tchaj-peje při pátečním výbuchu v továrně, kde se ilegálně tiskly nápodoby peněz, které se spalují při rituálech. Zřejmě se v ní skladovala pyrotechnika, uvedla agentura Reuters. Celá budova je explozí zničena a vážně bylo poškozeno několik dalších.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mohutná exploze v ilegální továrně na Tchajwanu má čtyři obětiVideo: Reuters

 
Článek

Zatím není jasné, jak k neštěstí kolem osmé večer místního času došlo. Podle některých zdrojů nejprve propukl požár, který inicioval exploze. Podle jiných došlo k explozi, když se nakládal kamión u továrny, kde se podle některých zdrojů vyráběla pyrotechnika.

Výbuch zcela zničil nejen nákladní vůz, ale i několik dalších aut a poškodil desítku okolních domů, řekl podle agentury AFP zástupce starosty.

Obchody, kde se prodávají vonné tyčinky, se v těchto dnech zásobují petardami a nápodobami peněz. Příští týden se konají náboženské svátky, při nichž se odpalují rakety a spalují umělé peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám