Hlavní obsah

Muž v čínské školce zabil sekáčkem sedm dětí a dva dospělé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Sedm dětí a dva dospělí byli zabiti a 11 dalších žáků utrpělo zranění při útoku muže ve školce ve městě Chan-čung v severozápadní Číně. Útočník poté zabil sám sebe. Podle tiskových agentur se jedná o pátý podobný případ za poslední tři týdny.

Foto: Reuters

Čínští policisté. Ilustrační foto.

Článek

Jak oznámila v krátké zprávě oficiální tisková agentura Nová Čína, muž k útoku ve školce v provincii Šan-si použil sekáček. Dvě dospělé oběti byly matka a syn, kteří školku vedli a spravovali. Dvě ze zraněných dětí jsou ve vážném stavu.

Od 23. března zažila Čína tři útoky nožem a jeden kladivem na děti ve školkách či školách, které si vyžádaly celkem osm mrtvých a desítky zraněných. Čína se snaží posilovat bezpečnostní opatření kolem školních zařízení v obavě, že další útoky napodobující tyto medializované případy budou následovat.

V zemi narůstá kriminalita

Tři tyto útoky se odehrály v rozmezí pouhých několika dnů, čtvrtý v posledním dubnovém týdnu. Útočníky podle čínských úřadů byli duševně narušení muži či osoby frustrované svým profesním či citovým životem.

Čínská společnost v posledních letech zažívá nárůst kriminality a podle řady studií současně stoupá i počet duševních poruch. Podle jednoho z výzkumů, který byl zveřejněn v loňském roce, trpí v Číně psychickými problémy 173 miliónů dospělých; 91 procent z nich přitom nikdy nedostalo odpovídající odbornou pomoc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám