Hlavní obsah

Peruánská siamská dvojčata lékaři neoddělí, musí žít spojena

Novinky, Anna Kadavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Oddělit peruánská siamská dvojčata nebude bohužel možné. To je verdikt peruánských lékařů. Děvčátka, která se v Limě narodila téměř před týdnem, mají společné srdce a další životně důležité orgány. Úspěšná operace je téměř nemožná.

Článek

Nemocnice v Limě podrobila siamská dvojčata několika vyšetřením rentgenem. "Podle testů, které jsme provedli, mají dvojčata společné srdce, játra a jedno střevo. Oddělené mají plíce, ledviny, což znamená, že mohou přežít, ale jen dohromady. Kdybychom se je snažili oddělit, zemřou," dodává Pedro Mascaro, ředitel limské porodnice.

Matka dvojčátek, Lorenza Mamanová byla zprávou lékařů zdrcena. Jediným východiskem z této situace je podle ní to, že se její dcery naučí žít společně.

"Kdyby je operovali, musel by se stát zázrak. Budou se tedy muset naučit žít společně," říká Lorenza Mamanová. Dívenky jsou zatím ve stabilizovaném stavu a vzpamatovávají se z respiračních potíží. Dlouhodobou prognózu si ale netroufne dát nikdo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám