Hlavní obsah

Dvojitý sebevražedný atentát na univerzitě v Islámábádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Mezinárodní islámská univerzita v pákistánském hlavním městě Islámábádu se stala v úterý terčem dvojitého sebevražedného atentátu. Vyžádal si podle BBC nejméně čtyři oběti.

Článek

Podle posledních zpráv si dvojitý atentát vyžádal čtyři oběti a osmnáct zraněných, především z řad studentek. Zraněno bylo 11 dívek. I jedna z obětí má být ženského pohlaví.

"Byla to exploze bomby. Byla v objektu Islámské univerzity," řekl policista Mohammad Afzal agentuře AFP. "Další následoval o několik minut později," dodal.

Podle jednoho studenta explozi předcházela střelba. "Nejdřív se střílelo, pak následovala jedna exploze po druhé. První nálož vybuchla před kavárnou pro dívky a další výbuch zasáhl oddělení studií Islámského práva," uvedl pro BBC

Podle zpravodaje CNN Rezi Sayaha byla vstupní hala i chodby pokryté krví. Sanitky odvážely zakrvácené studentky. V jedné místnosti byly na zdi patrné díry, které způsobila exploze. Vypadaly podobně jako v případě útoků sebevrahů s výbušninami na těle.

Atentát byl podniknut v době, kdy armáda vede ofenzívu proti Tálibánu v hornatém Jižním Vazíristánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám