Hlavní obsah

Tajfuny Ketsana a Parma zabily na Filipínách 630 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Na 630 vzrostl počet mrtvých, které si za posledních čtrnáct dnů na Filipínách vyžádaly tajfuny Ketsana a Parma. Ani nedělní bilance obětí zveřejněná filipínskými úřady není konečná, protože mnohé oblasti zůstávají odříznuty od okolního světa a stále se nacházejí mrtvá těla.

Článek

Tajfun Parma, který zasáhl sever Filipín, má podle nedělních údajů na svědomí nejméně 293 lidských životů. Bouře Ketsana, která udeřila koncem minulého měsíce a která v Manile způsobila nejhorší záplavy za posledních čtyřicet let, podle oficiálních statistik připravila o život 337 lidí.

Vzpruhou pro záchranáře byla sobotní zpráva ze severní provincie Benguet, kde se po několika dnech podařilo z trosek vyprostit šest přeživších. Starosta obce La Trinidad ale byl pesimistický. Sesuv půdy, který způsobily prudké deště provázející tajfun, zničil v pátek před úsvitem prakticky celou obec. Zatímco v sobotu starosta Artemio Galwan ještě volal po rypadlech a osvětlení, aby záchranáři mohli pátrat i za tmy, dnes už podle agentury DPA žádal pouze o větší počet rakví a vaků pro mrtvé.

Přírodní živly podle DPA za poslední dva týdny na Filipínách nějakým způsobem postihly více než čtyři milióny lidí. Na 300 000 osob je stále odkázáno na provizorní přístřeší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám