Hlavní obsah

Při potopení trajektu v Pacifiku zahynulo zřejmě 60 lidí

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cairns

Na trajektu Princess Ahika, který se ve středu potopil u Tongy v jižním Pacifiku, se plavilo více lidí, než se původně uvádělo. Nezvěstných je nyní šest desítek a podle záchranářů je jen malá šance, že by se ještě někoho podařilo z vody vylovit živého. Zachránilo se padesát mužů, kteří byli na palubě, lidé spící v kajutách jsou zřejmě mrtví.

Foto: Reuters

Letecký záběr na záchranný člun z lodi

Článek

Tonžský premiér Feleti Sevele v pátek řekl, že už je jen malá naděje, že by se našli další přeživší: „Byla to velká katastrofa, velká ztráta a my se snažíme dělat to nejlepší, co můžeme.“

Foto: Reuters

Archivní snímek potopeného trajektu.

Novozélandské úřady uvádějí prozatímní seznam nezvěstných, je na něm 23 mužů, 21 žen a sedm dětí. Nemá se však jednat o konečný počet nezvěstných. Na lodi se podle posledních informací plavilo 117 osob, i když ještě ve čtvrtek se hovořilo o 86. U některých ale zatím nejsou známa jména a národnosti. [celá zpráva]

Loď se potopila podle svědků, kteří se zachránili v člunech, během pár minut. Ve vlnách se převrátila. Proto se nedostali ven lidé, co spali v podpalubí, kde byly rodiny s dětmi.

Mezi nezvěstnými jsou Novozélanďané, Němci, Francouzi, Japonci a příslušníci dalších národů 

Signál SOS vyslala ve 23:00 místního času. Princess Ashika plula z hlavního města Tongy Nuku´alofy na severní ostrovy.

Z vody již byly vyloveny dvě oběti, jedním je Brit a druhým Novozélanďan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám