Hlavní obsah

Počátkem roku bude na Zemi již téměř sedm miliard lidí

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová populace dosáhne na Nový rok hranice 6,75 miliardy lidí. Ve čtvrtek to uvedla Německá nadace pro světovou populaci (DSW) se sídlem v Hannoveru, která podporuje trend kontroly porodnosti.

Článek

Podle nadace vzrostla světová populace letos o 82 miliónů. Nadace pak odhaduje, že k 1. lednu 2009 dosáhne počet obyvatel Země 6 751 643 600.

Obyvatel přibylo v rozvojových zemí, kde vzhledem k nedostupnosti antikoncepce rodí ženy více dětí bez ohledu na to, zda je chtějí. Důsledkem růstu populace je v těchto zemích podle analýzy DSW všeobecný nedostatek zdrojů, vzdělávání a lékařské péče.

Dítě, které se dnes narodí v Německu, může očekávat, že se dožije v průměru 79 let, zatímco africké dítě může počítat jen s 54 roky života.

„Pokud chceme bojovat s chudobou v zárodku, musíme pomáhat ženám vyhnout se nechtěným těhotenstvím. Musíme investovat víc do sexuální výchovy a antikoncepce,“ upozornila Renate Bährová z DSW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám