Hlavní obsah

Kim Čong-il je po mrtvici, potvrdil francouzský lékař

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzský neurochirurg François-Xavier Roux, který nedávno vyšetřoval severokorejského vůdce Kim Čong-ila, potvrdil domněnku jihokorejských a amerických zpravodajců, že Kim je po mrtvici. Učinil tak v rozhovoru pro deník Le Figaro.

Článek

Šestašedesátiletý Kim podle tajných služeb prodělal mrtvici v srpnu, a když se v září neobjevil při oslavách 60. výročí vzniku KLDR,  spekulovalo se, že je mrtvý.

Roux byl do Severní Koreje povolán v říjnu. Tehdy se zase hovořilo o tom, že Kim Čong-il může být po další mrtvici. Roux potvrdil pouze případ z léta s tím, že se Kim zotavuje. „Mám dojem, že vládu nad Severní Koreou má pod kontrolou,“ řekl Figaru.

Severní Korea zprávy o vůdcově nemoci vehementně popírá a opakovaně publikuje fotografie, které mají dokazovat, že je činný. Podle snímků zveřejněných v pátek navštívil nedávno drůbeží farmu.

Reklama

Související články

Severokorejský prezident je údajně nemocný

Severokorejský prezident Kim Čong-il je možná nemocný. Na veřejnosti se neobjevil už několik týdnů a do KLDR před týdnem přijelo pět čínských lékařů, kteří...

Výběr článků

Načítám