Hlavní obsah

Při nehodě autobusu se v Indii utopilo 45 lidí, především dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Nejméně 45 obětí včetně 41 školou povinných dětí si ve středu ráno vyžádal pád autobusu do velkého zavlažovacího kanálu v západoindickém státě Gudžarát. Pátrací práce byly přerušeny, protože naděje na nalezení dalších přeživších je už malá.

Při nehodě autobusu se v Indii utopilo 45 lidí, především dětí Video: ČTK

 
Článek

Čtyři děti se z 20 metrů hlubokého zavlažovacího kanálu podařilo vytáhnout. Potápěči z něj vyzvedli také 41 těl školáků, tří mrtvé ženy a utopeného řidiče, který zřejmě nehodu způsobil.

Podle prvních závěrů vyšetřovatelů jel řidič příliš rychle a při předjíždění nákladního auta ztratil kontrolu nad vozidlem. To prorazilo svodidla a spadlo do vody. Nelze ale vyloučit ani technickou závadu, protože řidič si při přebírání autobus nezkontroloval.

Zatím není jasné, kolik osob vůbec cestovalo v autobuse, předpokládá se, že mezi 50 a 60. Autobus si najala jedna z místních škol, aby děti odvezl ke zkouškám.

Pátrání bylo ukončeno poté, co mohutné jeřáby vyzvedly vrak autobusu ze dna kanálu Naramda vytékajícího z přehrady Sardar-Sarovar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám