Hlavní obsah

Tlupa divokých opic zabila místostarostu Dillí

Novinky, BBC, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Na následky vážných poranění po útoku divokých opic zemřel v neděli zástupce starosty indického Dillí SS Bajwa. K napadení stádem makaků došlo v sobotu ráno na terase domu, kde dvaapadesátiletý Bajwa bydlel.

Článek

Při potyčce s rozdivočelými zvířaty muž z terasy v prvním patře spadl a přestože byl hospitalizován v nemocnici, svým poraněním podlehl.

Problém s obrovským množstvím zvířat, jež se potloukají po ulicích, je dlouhodobý. Stáda opic obývají i parlamentní budovy a mnoho chrámů.

Paradoxní na celé záležitosti může být fakt, že podle The Daily Telegraph Bajwa patřil k opoziční Bharatiya Janata Party, které je vytýkáno, že nedostatečně pracuje na zbavení Dillí velkého množství volně se potulujících zvířat.

Makaky by mohly lovit větší opice

Jeden z nejprosazovanějších návrhů byl vycvičit tlupy větších a agresivnějších opic langurů, aby lovili menší skupiny makaků rhezus.

Město dokonce zaměstnalo profesionální chytače, kteří se snaží makaky lovit do klecí a odvážet zpět do lesa. Problém ale přetrvává. Zabíjení opic je totiž pro hinduisty nepřijatelné, protože pro ně jsou makakové ztělesněním opičího boha Hanumana. Kromě toho, jak uvádí BBC, město také dál a dál postupuje na území, kde makakové odjakživa žili, takže ti se vlastně zoufalým bojem snaží jen ubránit své odvěké teritorium.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám