Hlavní obsah

Tajfun způsobil v Číně záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠANGHAJ

Tajfun Wipha ve středu brzy ráno zasáhl čínské pobřeží, kde způsobil rozsáhlé záplavy. Postiženy jsou naštěstí jen řídce osídlené oblasti. Šanghaji se Wipha, která oslabila na tropickou bouři, zřejmě vyhne.

Článek

Bouře zasáhla pevninu v 2:30 místního času (v úterý ve 20:30 SELČ) v blízkosti města Cchang-nan v provincii Če-ťiang jižně od Šanghaje. Wipha se nadále pohybuje podél pobřeží na sever rychlostí asi 22 kilometrů za hodinu. Vítr provázející tajfun už klesl pod 120 kilometrů v hodině. Bouře má přesto stále dost síly, aby způsobila podstatné škody, hrozí především záplavy, protože tajfun provází silné deště.

Před příchodem tajfunu byly evakuovány téměř dva milióny lidí z Šanghaje a provincií Če-ťiang a Fu-ťien. Nevypluli ani rybáři, v přístavech zůstalo na 40 000 lodí. V Šanghaji jsou zavřené úřady a školy a zrušeny byly i některé lety.

Wipha si vyžádala zatím dvě oběti. V Šanghaji zabil jednoho muže elektrický proud ze shozeného drátu elektrického napětí poté, co šlápl do louže. Tajfun se v úterý přehnal kolem Tchaj-wanu, kde zahynul stavební dělník, když silný vítr strhnul lešení, na kterém muž pracoval. Další dělník byl vážně zraněn.

Kvůli tajfunu také byla přeložena dvě utkání mistrovství světa žen ve fotbale ze středu na čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám