Hlavní obsah

Dvě 16leté Britky zadrženy v Ghaně kvůli pašování kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AKKRA

Ghanská policie zadržela na letišti v Akkře dvě šestnáctileté Britky, které se údajně snažily vyvézt ze země kokain v hodnotě 300 000 liber (12,5 miliónu korun). Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters. Minimální sazba za pašování drog v zemi deset let. Podle britských úřadů dívky najali pašeráci drog z Londýna.

Článek

Podle ghanského policisty Marka Ewunpomaha byly v každém z obalů tři kilogramy drogy. "Součást žaloby bude držení drog a snaha o vývoz drog. Minimální trest je deset let vězení," dodal Ewunpomah, který je členem nově vytvořené speciální policejní jednotky, která se zaměřuje na boj s pašeráky mezi Ghanou a Británií. Na zadržení dívek se podílely také britské úřady.

Obě dívky podle agentury AP pocházejí z Londýna a příslušníci protidrogového útvaru policie je zatkli 2. července. Dohromady šest kilogramů drogy údajně převážely v prázdných obalech na příruční počítače.

Pašeráci drog z Londýna, kteří podle britských úřadů obě Britky najali, jim za dovoz narkotik do Spojeného království slíbili uhradit prázdninovou dovolenou. Rodičům dívky řekli, že odlétají na prázdniny do Francie.

Ani jedna z dívek zřejmě netušila, jaké pro ně může mít toto "prázdninové dobrodružství" následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám