Hlavní obsah

Vyléčená žena se koronavirem znovu nakazila

Novinky, mso
Ósaka

V Japonsku zaútočil koronavirus dvakrát na stejného člověka. Týdny po úspěšném zotavení se ve středu nakazila žena, která pracuje jako průvodkyně v Ósace. Podobný případ podle agentury Reuters hlásí také Čína.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Dívky v Tokiu

Článek

Japonka, které je kolem čtyřiceti let, byla poprvé pozitivně testována na koronavirus v lednu, ale 1. února se uzdravila a byla z nemocnice propuštěna. Ve středu však byl její test na přítomnost koronaviru opět pozitivní.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Ministr zdravotnictví Katsunobu Kató na základě tohoto zjištění uvedl, že Japonsko bude nadále monitorovat zdravotní stav „vyléčených“ pacientů.

„Jakmile je člověk jednou nakažený, infekce v něm patrně přetrvává a jeho zdravotní stav se může znovu zhoršit,“ vysvětlil profesor medicíny Philip Tierno. Dodal, že ohledně viru stále panuje hodně nejasností.

ON-LINE: Vídeň hlásí prvního nakaženého, Slovensko chystá hraniční kontroly

Koronavirus

V Japonsku se zatím objevilo 186 případů nákazy nemocí Covid-19, kterou koronavirus způsobuje. Od středy se objevilo šestnáct nových případů. Ministerstvo zdravotnictví dodalo, že mezi nakažené nezapočítává pasažéry lodi Diamond Princess, která kotvila ve dvoutýdenní karanténě v Jokohamě.

Na následky nemoci v Japonsku zemřelo celkem sedm lidí, čtyři z nich ale cestovali právě na výletní lodi.

Koronavirem se po celém světě dosud nakazilo téměř 82 tisíc lidí. Na následky nemoci zemřelo téměř 2800 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám