Hlavní obsah

Vrchovaté košíky a prázdné regály i v Německu. Obrat řetězců prudce vzrostl

Novinky, bož

Velký nárůst potvrzených případů koronaviru v Německu na konci týdne se projevil v tamních supermarketech. Podobně jako předtím v Itálii je lidé vzali útokem ve snaze vytvořit si zásoby na případnou karanténu. Obrat řetězců skokově vzrostl o 30 až 40 procent, informoval server listu Die Welt.

Foto: Rene Traut/DPA, Profimedia.cz

Vykoupený regál s těstovinami v jednom z německých řetězců.

Článek

V neděli se v Německu počet infikovaných novým koronavirem oproti sobotě takřka zdvojnásobil, ministerstvo zdravotnictví eviduje celkem 117 případů.

Foto: Paul Zinken/DPA, Profimedia.cz

Z regálů velmi rychle zmizely dezinfekční prostředky a vlhčené hygienické ubrousky.

Již na konci týdne tamní obchody pocítily nápor zákazníků. Z regálů velmi rychle zmizely dezinfekční prostředky a vlhčené hygienické ubrousky, uvedl Die Welt.

Jedním z nakažených Čechů je profesor z České zemědělské univerzity

Koronavirus

Vzrostla i poptávka po trvanlivých potravinách, jako jsou luštěniny, těstoviny či zavařeniny.

Foto: Rene Traut/DPA, Profimedia.cz

Vyprázdněný regál s moukou v jednom z německých řetězců.

Podle řetězců se však není třeba obávat problémů se zásobováním. Sklady i sortiment prodejen jsou průběžně doplňovány, řekl médiím mluvčí obchodní asociace Kai Falk. Přesto byly v mnoha obchodech krátkodobě k vidění vyprázdněné regály.

Jídla je a bude dost, uklidňují obchody

Koronavirus

Podobným způsobem vzali prodejny útokem již dříve v Itálii, kde je potvrzených případů koronaviru zatím nejvíce v Evropě. Ani tam situace ovšem nebyla nijak závažná. Vykoupeny nebyly zdaleka všechny obchody a zásoby se rychle obnovily.

Lidé více nakupují trvanlivé potraviny, zásob mají obchody dost

Ekonomika

V České republice se spotřebitelé rovněž zásobují potravinami, ale i respirátory a rouškami, které je nyní téměř nemožné sehnat. Žádný případ nákazy se v tuzemsku dosud nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám