Hlavní obsah

Počet obětí koronaviru v Itálii stoupl na 17

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Itálii podlehlo ve čtvrtek koronaviru pět lidí a počet obětí tak sloupl v zemi na sedmnáct, uvedl server The Local. Dopoledne oznámila Civilní ochrana dva mrtvé, odpoledne další tři. Počet nakažených stoupl na 650.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Žena odpočívá u milánského dómu.

Článek

O nových číslech informoval šéf italské civilní ochrany Angelo Borrelli. Itálie je nejvíce postižena nákazou ze všech evropských zemí a co do počtu obětí už překonala i Jižní Koreu.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Své první tři infikované hlásí Vídeň. V nemocnici císaře Františka Josefa I. leží v izolaci 72letý pacient ve vážném stavu i virem nakažený manželský pár, oznámil ve čtvrtek vídeňský svaz nemocničních zařízení (KAV). V Rakousku je tak nyní pět potvrzených případů nákazy. Testovány jsou obě děti tohoto manželského páru, které vykazují příznaky onemocnění. Rodina byla podle KAV na dovolené v severoitalské oblasti Lombardie.

Od úterka je kvůli koronaviru v karanténě v nemocnici v Innsbrucku také pár původem z Itálie, který ve městě pracuje. Muž a žena byli nedávno v Bergamu, které leží v silně zasaženém italském regionu Lombardie.

Švýcarsko oznámilo, že v zemi jsou tři nové případy nákazy. Testy prokázaly koronavirus u dvou osob z kantonu Graubünden. Jsou z preventivních důvodů v nemocnici a podle portálu deníku Neue Zürcher Zeitung se jim vede dobře. Dalším nakaženým je 28letý informatik z kantonu Ženeva, který se před několika dny vrátil z italského Milána. Úřady do domácí karantény poslaly dalších 15 lidí, s nimiž se dostal do styku v práci nebo ve volném čase.

Nákupní koronavirová hysterie: vyčerpané prodavačky a vozíky jídla za tisíce

Koronavirus

Západoněmecká spolková země Severní Porýní-Vestfálsko hlásí dalších 14 potvrzených případů infekce novým koronavirem. V okrese Heinsberg je jich celkem už 20.

Koronavirus se v Evropě rozšířil do 18 zemí a zabil 19 lidí, kromě 17 v Itálii ještě dva ve Francii. Další čtyři nakažené večer oznámila i spolková země Bádensko-Württembersko. V celém Německu je dosud nejméně 40 potvrzených případů koronaviru.

Ve Francii zjistili dalších 20 případů nákazy koronavirem, tři na vojenské základně, uvedl ministr zdravotnictví. Země tak eviduje 38 nakažených.

Rozšíření koronaviru SARS-CoV-2 v Evropě
státnakaženímrtví
Itálie65017
Německo400
Španělsko240
Francie382
Británie150
Rakousko50
Švýcarsko50
Chorvatsko30
Řecko30
Finsko20
Rusko20
Švédsko20
Belgie10
Dánsko10
Estonsko10
Norsko10
Rumunsko10
Severní Makedonie10
celkem77519

Reklama

Výběr článků

Načítám