Hlavní obsah

Obavy z koronaviru. Šest Čechů po návštěvě Íránu putovalo z letiště na Bulovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pražského letiště putovala v úterý ráno na vyšetření kvůli prevenci ohledně koronaviru skupina českých turistů, kteří se vrátili z Íránu.

Foto: Letiště Praha

Letiště Václava Havla Praha.

Článek

„Dnes v časných ranních hodinách přistála na pražském letišti skupina šesti cestujících z Iránu, tedy ze země s výskytem nákazy. O cestujících jsme dopředu věděli, všechny cestující jsme ihned po příletu zajistili a z preventivních důvodů doprovodili na stálou lékařskou službu Letiště Praha,“ řekla Novinkám mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Žádný z cestujících podle ní přitom nevykazoval žádné známky respiračního onemocnění, neměli zvýšenou teplotu ani žádné další potíže.

Koronavirus se šíří Evropou

Koronavirus

„Podle standardních postupů jsme však o cestujících okamžitě informovali Hygienickou stanici hl. města Prahy, která rozhodla o tom, že cestující budou preventivně odesláni k dalšímu vyšetření do Nemocnice Na Bulovce,“ dodala mluvčí. Uvedený případ je podle příkladem toho, že nastavená opatření na letišti fungují.

Podle mluvčího Nemocnice Na Bulovce Filipa Řepy se jednalo o šest českých studentů ze škol v Plzni, Olomouci a Českých Budějovicích. Příznaky onemocnění nevykazoval ani jeden z nich. „Proběhly klasické testy na koronavir, tedy výtěr a odběr krve. Výsledky čekáme po šesti hodinách, tedy během pozdního odpoledne,“ řekl Novinkám.

Šestici zatím propustí do domácí karantény, než výsledky přijdou. „Do vyhodnocení výsledků budou v domácí karanténě. Všechna tato preventivní opatření stanovuje Hygienická stanice hlavního města Prahy,“ dodal Řepa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám