Hlavní obsah

Evropské burzy jsou znovu hluboko v červených číslech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akcie na evropských trzích v pátek dál výrazně padají. Investoři se obávají, že narůstající počet nových případů onemocnění způsobeného koronavirem srazí globální ekonomiku do recese.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Pokles hlavních burzovních indexů v regionu kolem 10:00.

Článek

Panevropský index STOXX 600 asi půl hodiny po zahájení odepisoval 3,3 procenta. Burzy v Německu a ve Francii ztrácely téměř čtyři procenta.

Hlavní index pražské burzy kolem desáté hodiny dopoledne oslaboval o 2,3 procenta. Ztráty prohlubují i další středoevropské trhy v čele s Budapeští a Varšavou.

Virus sebral koruně vítr z plachet. Euro už je za 25,30

Ekonomika

Investoři se dál zbavují akcií spojených s cestováním, tedy leteckých společností a firem, které poskytují ubytování. Prodávají ale také těžební firmy či technologické tituly. Pokles tento týden zasáhl i akciové trhy v Asii a USA.

Burzy se propadají, zažívají nejhorší týden od finanční krize

Ekonomika

Nový typ koronaviru, který se od loňského prosince šíří z Číny, se objevil v dalších zemích. Kromě Číny je už ve více než 50 státech. V Evropě má nejvíce případů Itálie, nakažených je tam více než 600 lidí, 17 jich nemoci podlehlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Na riziko nákazy Čechy upozorní SMS

Podle perské redakce BBC podlehlo v Íránu nemoci Covid-19, způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2, 210 osob. V Itálii prudce stoupl počet nakažených i mrtvých....

Výběr článků

Načítám