Hlavní obsah

Čína uzavřela nově zřízenou nemocnici ve Wu-chanu, nepotřebuje ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wu-chan

Čína v pondělí uzavřela ve Wu-chanu jednu ze 16 provizorních nemocnic, které vznikly pro pacienty nakažené koronavirem. Učinila tak na základě slábnutí epidemie v zemi. Počet infikovaných v Číně v úterý stoupl o 125 lidí, což je nejméně od 21. ledna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čína zavírá jednu z narychlo zřízených nemocnic ve Wu-chanuVideo: Reuters

 
Článek

Uzavřena bude jedna z prvních dvou nemocnic, které Čína vybudovala na konci ledna, kdy měla nedostatek lůžek pro pacienty, jež bojovali s novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Tyto nemocnice byly vytvořeny například ve školách či sportovních stadionech. Byli v nich lidé s lehčím průběhem nemoci.

Zavřené středisko v předchozích dnech ošetřilo posledních 34 pacientů a vzhledem ke slábnutí epidemie už nebude mít využití.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

S nemocí Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, leží pacienti nadále v dalších 15 nemocnicích. Jejich počet by ale do konce března mohl klesnout.

Foto: China Daily, Reuters

Lékaři a pacienti v jedné z provizorních nemocnic ve Wu-chanu

„Pokud bude nadále růst počet uzdravených, mohli bychom zavřít největší dočasnou nemocnici ve Wu-chanu, která může ošetřit až dva tisíce lidí,“ uvedl pro agenturu AP Grant Geiger z EIR Healthcare, která má středisko na starosti. Dodal, že denně by nemocnice muselo opustit 50 až 100 pacientů.

Itálie hlásí další stovky nakažených

Koronavirus

Dočasné nemocnice vystavěla Čína během několika dnů v lednu a únoru. Díky šestnácti střediskům se ve Wu-chanu, který je epicentrem koronaviru, zvýšil počet lůžek z 5 tisíc na 23 tisíc. Ve wuchanských nemocnicích bylo podle odhadů ošetřeno přibližně 12 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám