Hlavní obsah

Ženu při silvestrovském ohňostroji v Německu nezabil dělobuch, někdo ji střelil do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schönberg

Jako zabití vyšetřuje německá policie smrt ženy, která náhle padla k zemi při sledování silvestrovského ohňostroje. Původně se policisté domnívali, že ji smrtelně zranila zábavní pyrotechnika. Po pitvě ale názor změnila: ženu zřejmě někdo zastřelil, informovala ve čtvrtek agentura DPA.

Foto: Daniel Karmann, ČTK/AP

Vůz německé policie. Ilustrační foto

Článek

"Po pitvě vycházíme s velkou pravděpodobností z toho, že ženu zabilo střelné zranění," uvedla policejní mluvčí Birgit Hessová. Podle ní byly v ženině hlavě kovové úlomky z náboje neznámého kalibru.

Devětatřicetiletá žena před domem v Schönbergu nedaleko Kielu ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko pozorovala se svým mužem ohňostroj. Po pár minutách se ale zhroutila k zemi. Při operaci, kterou žena nepřežila, našli lékaři v její hlavě střepiny. Původně se domnívali, že matce tří dětí zranění způsobil nelegální dělobuch.

Oddělení vražd místní policie vyšetřuje případ zatím jako zabití. Podle mluvčí Hessové nejsou žádné další podrobnosti známy a "horkou stopu", která by vedla k pachateli, policisté v tomto okamžiku nemají.

Reklama

Výběr článků

Načítám