Hlavní obsah

Žena nechala mrtvé tělo vyhladovělého dítěte ležet dva roky v postýlce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradford

V anglickém Bradfordu stanula ve středu před soudem 43letá žena podezřelá ze zabití svého čtyřletého syna. Seschlé tělo chlapce, jehož matka zanedbávala a nechala vyhladovět, objevili policisté v ložnici v cestovní postýlce. Leželo tam nejméně dva roky. Matku našli obklopenou spoustou prázdných lahví, obaly od pizzy a výměšky. O případu informoval deník The Guardian.

Foto: , Novinky

Článek

Amanda Huttonová obvinění odmítá. Podle žalobce Paula Greaneyho je ale případ jasný. „V krátkosti řečeno, chlapec zemřel hladem. Amanda Huttonová mu neposkytla potravu, kterou potřeboval k přežití. Takto ho zabila,“ řekl.

Policii do domu Huttonové přivolali v září 2011 sousedi upozorňující na nesnesitelný zápach. „To, co viděli, zacloumalo i s těmi nejzkušenějšími policisty,“ popsal Greaney.

Tělo Hamzy Khana vypadalo jako tělo mumie. Huttonová, která je alkoholička a závislá na marihuaně, policii tvrdila, že hoch v prosinci 2009 vážně onemocněl a na druhý den zemřel. „Popsala, jak Hamzu položila do postýlky, čímž dala najevo, že se k tělu chovala důstojně. Je pravda, že vedle něj ležel i plyšový medvídek,“ doplnil žalobce.

V ložnici, kde chlapcovo tělo matka nechala, zůstal také relativní pořádek, zbytek domu byl ale plný odpadků, výměšků a much.

Žalobce Greaney ovšem upozornil, že Huttonová vůbec k synovi nevolala záchranku. „Co dělala? Za pár hodin si objednala pizzu,“ poznamenal.

Matka navíc po Hamzově smrti na něj dál pobírala dávky.

Soud pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám