Hlavní obsah

Zemřel nizozemský princ Friso

– Haag

Zemřel nizozemský princ Johan Friso, prostřední syn bývalé královny Beatrix, který byl od loňska v kómatu poté, co jej v rakouských Alpách zasypala lavina. V pondělí to oznámila královská rodina.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Johan Friso

Článek

Johana Frisa zasypala lavina loni 17. února v rakouském lyžařském středisku Lech am Arlberg. Kvůli přerušenému přísunu kyslíku utrpěl vážné poškození mozku a v hlubokém bezvědomí zůstal navzdory určitým nadějím natrvalo.

"Princ Friso zemřel na komplikace, které vznikly jako důsledek poškození mozku způsobeného nedostatkem kyslíku po jeho nehodě na lyžích," oznámil královský palác v prohlášení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nizozemský princ Johan FrisoVideo: Reuters

Princ strávil poslední rok a půl v rehabilitačním zařízení v Londýně. Minulý měsíc byl převezen do Haagu. Zemřel ve věku 44 let.

Princ Johan Friso byl druhým nejstarším synem nizozemské královny, která letos abdikovala. V roce 2004 si tento vystudovaný ekonom vzal za ženu Mabel Wisseovou Smitovou, která v minulosti udržovala kontakty s jistým nizozemským narkobaronem. Mají spolu dvě malé dcery. Jeho manželství vyvolalo kontroverze, kvůli nimž se vzdal případného následnictví trůnu.

Po Beatrix letos nastoupil na trůn její nejstarší syn Willem-Alexander.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám