Hlavní obsah

Zemětřesení jsou trestem za sňatky gayů, tvrdí italský kněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Nedávná zemětřesení v Itálii jsou božím trestem za sňatky homosexuálů. Podle italské mutace serveru Local to prohlásil křesťanský duchovní Giovanni Cavalcoli v reakci na přírodní katastrofu, která 30. října ve střední Itálii připravila o střechu nad hlavou desítky tisíc lidí. Vatikán se od slov kněze distancoval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedná se o „boží trest za urážku rodiny a důstojnosti manželství, zejména civilními sňatky“, prohlásil Cavalcoli ve vysílání církevního Radia Maria v komentáři k nejhoršímu zemětřesení, jež Itálii postihlo za posledních šestatřicet let.

Radio Maria i Vatikán se už od slov kontroverzního italského kněze distancovaly, Cavalcoli je však zopakoval. V jiném rozhlasovém pořadu dodal, že zemětřesení bylo „trestem za hříchy mužů“, a vzkázal Vatikánu, aby si „zopakoval katechismus“.

Míněné hříchy mužů, tedy registrované svazky homosexuálů, jsou v Itálii možné od minulého měsíce. Tamní parlament je uzákonil jako poslední zákonodárné shromáždění v západní Evropě.

Arcibiskup a substitut pro všeobecné záležitosti Státního sekretariátu ve Vatikánu Angelo Becciu už v reakci na Cavalcoliho slova požádal oběti zemětřesení o odpuštění, tlumočil jim soustrast papeže a dodal, že považuje citované výroky za ostudné a urážlivé.

Radio Maria vydalo prohlášení, že jsou řeči o božím trestu za sňatky homosexuálů „pohanskou vizí z předkřesťanské doby“.

Reklama

Výběr článků

Načítám